Jom sAMa2

Mekasih Jalan2 Kat Sini

29 March 2011

First Time Nak Cuba..

*
sblom ni Ck selalu tgk org pkai lens..
comey aje mata dia..
xtau cmner blh t'detik lam ati nk pakai lens gak la..
m'cuba2..
lunch smlm CK p la round bndr KB tu nk server lens..
xtau kaler mne y sesuai utk CK..
tnya la staff kt ctu..
dia ckp blh try..hihihi..
ekceli CK xpndai nk pakai..
so dia ajar la..
ish susah gak nk pakai lens ni..
*
ni jenama lens y di syor kn kpd CK..
*
akak tu kata,jenama ni y byk org beli..
CK xrabun so ambik y power kosong la..
saje nk kasi cantik ckit mata..kihkihkih..
*
perky brown
*
CK try 2 kaler iaitu Perky Brown & Groovy Green..
Perky Brown ok ngn kulit CK..
lgpun kaler dia sesuai nk pakai ngn bju kaler apa pun..
y Groovy Green lak..
bila pakai npk cam kaler grey..
chantek jugak..
ish xkn la CK nk beli dua2 kaler lak..
kna badjet ni..
hihihi..
last2 CK ambik kaler Perky Brown..
xtau cmner rsanye bila pakai lens ni..
first time la katakan..
*
-SyaZiah2105-

28 March 2011

GEGAR BLOGGER BARU !

join lg segmen Abg Ben..
*
coz dia ckp sape2 blogger y kurg dr 500 followers blh join..
blog CK ni mmg lyk sesgt la nk join coz xsmpai pun 50 followers pun lg.


kenapa sy pilih gmbr ni??
*
sy suke netbook abg ben y kaler biru tu..
comey kn2..hahaha..
ok x jwpan kpd soklan tu..
kihkihkih..
*
*
knp sy jd blogger??
*
mula2 terbit rsa nk buat blog sndiri ni sbnrnye dr diri sndiri..
dulu suke m'yusahkn kekwn dgr mslh CK..
time tu kwn je y ada utk luahkn perasaan..
lps tu..
bila fikir2 blk kesian lak kt kekwn kna tanggung mslh CK..
sblom buat blog sndiri,selalu jengguk blog sesape je..
msa tu,mula la t'fikir n t'detik nk register jd seorg blogger..
maklum la,kekwn bknnye selalu ada msa utk CK..
so kna cr altenatif lain la..
so far,Alhamdulliah..
dgn adanye blog Ceritera Cahaya Qaseh ni,
CK mula dh dpt cra utk kongsikan suka duka kite dgn kwn2 
meskipun kami saling xmngenali..
CK xm'hrapkn blogger lain follow atau komen setiap entri y CK post..
cukup la diorg gmbira bila blogwalking kt sini..
hihihi..

blog y wajib CK singgah tiap2 hr adalah:-
*
*
*

-SyaZiah2105-

27 March 2011

EGO kah sayer???


EGO kah sayer??
sumber:google
..siapa antara kami sebenarnye ego??..
..dia atau sayer??..
..sayer bkn xnk ajak dia kuar..
..sayer segan nk ajak dia kuar..
..sbb tu sayer senyap je.. 
..tunggu gak dia y ajak..
..EGO kah sayer??..
..biasanye dia y selalu ajak sayer kuar..
..sayer takut nk ajak dia kuar walaupun hanya utk lunch..
..sayer takut dgn jwpan y akn dia bg..
..EGO kah sayer??
..sayer dh cuba nk ajak dia kuar tp..
..last2 minit sy tukar fikiran..
..sbb sy takut dia xnk kuar bila sy ajak..
..EGO kah sayer??..

-SyaZiah2105-

24 March 2011

Anggunya Wanita Berhijab Contest

CK dh ditag utk satu contest ni by cheeya..
contest ni Cik Yuz y buat..


letak gmbr ni sbg banner..

ketika msa t'luang ni ada,CK join la..
ptg2 cmni xde benda nk buat.
so layan je la mne2 contest..
hihihi..
*
*
*
CK pertaruhkan gmbr ni..

sblom CK citer lbh lanjut baik CK gelak jahat dulu utk diri sndirik..
kahkahkahkahkah
*
*
sejarah pemakaian tudung???
CK ingt lg..
mula2 masuk darjah 1,mmg CK p sekolah xpakai tudung..
lps 2 minggu b'sekolah
ada sorg ustazah bgtau..
"anak2 ppuan,ustazah b'harap kamu dpt pakai tudung minngu depan yea"
(wah!!ingt lg CK skrip ustazah..cuma CK lupa nama ustazah tu)
lps blk sekolah
ck terus bgtau kt papa (skrg dh meninggal)
apa lg,terus la papa n mami ni beli kain suh tukang jahit wat tudung utk ck
yeaaaa!!!
sekolah ahad (sbb duk di kelantan) CK dh blh pakai tudung..
tu la sejarah bgmana CK mula b'tudung..
T.A.P.I
gmbr kt ats tu CK cuba2 je
tu pun pakai atas umah..xpakai pun kalo nk pakai p jln2
coz CK rsa tudung tu xsesuai ngn bentuk wajah CK..
CK lbh selesa pakai tudung bawal je..hihihi..

CK nk kongsi contest ni dgn :-
*
*
*

-SyaZiah2105-

TaHNiaH!!!!!

..entri ptg ni CK buat khas utk seseorg..
..biar la CK knlkn dia sbg En.S..wah!!!private gitu..
..ekceli pg ni *xpasti kul brapa tp dibgtau kul3 pg td* En.S dpt ank sedara sulung..
..ank kakaknye..baby girl..
..CK ucapkan semoga baby ni m'bawa keceriaan dlm fmly En.S..
..pasti baby ni dpt penuh kasih syg..
..maklumla baby sulung lam fmly En.S..
..TAHNIAH buat fmly En.S..
..and..
..tahniah jugak buat En.S sbb naik satu pangkat..
..dulu dgr nama ANGAH je..
..tp..
..mulai hr ni kena biasa2 la kalo ada org panggil nama AYAH NGAH..

-SyaZiah2105-

Contest I ♥ My Friend

nk join??jom2..anda dialu2 kan..klik je --->Cerita Hati MTT

first time ni CK join contest..lgpun CK br aje b'jinak2 dlm arena ke'blog'kan ni..hihi..
*
*
*
*
CK mempertaruhkn gmbr ni..
*
u are the best friend in this world..
seperti y korg npk..
kt sblh kiri tu la kwn CK..nama dia LEYA..
dia selalu ada ngn CK..hidup dia,hidup CK gak..
ekceli kami ni dh mcm twinz..cuma lain mak ayah je..
BUKTI??
uurmmmmm....antaranye..
kalo berat bdn dia naik,berat CK pun naik gak..
smpaikan mama n babah pun perasan 'ketembaman' kitorg..hahaha
tp skrg kami sama2 sdg b'usaha kurangkn berat badan dan npknye ia b'jaya..
satu lg,kalo korg perasan,bentuk mata kami sama okay..peace!!!
*
*
gmbr kt ats tu diambik msa CK p kolumpur akhir thn lps..
hr fisrt kt KL with her..kitorg p minum kt Starbucks Coffee
saje je p jln2..
CK suke gmbr ni coz npk cam cool je kn..hihihi..
cmner xcool,dh minum air sejuk,ofkos la cool..hahahaha..
*
*
ok,now CK tag beberapa kwn y CK selalu blogwalking..
*
*
*

-SyaZiah2105-

23 March 2011

Lepas Citer HKLBR,Citer Pe Lak??

msa CK tgh jejln kt blog2 y lain,CK t'tarik ngn blog ni Lagenda Budak Felda best jugak entri2 dia..ayat pun sempoi je..

lps satu2 CK baca entri dia..dan ada satu entri tu kata citer Hantu Kak Limah Balik Rumah ada smbungan pulak tajuknye HUSIN MON DAN JIN PAKAI TONCIT..kelakor je tajuk filem Mamat Khalid ni..

blom pun abis hangatnye citer HKLBR dh nk wat filem br..citer HKLBR mmg gempak ar..smpai kn skrg ayat2 cam 'kito bako je' 'sape2 y setuju,angkat tgn mcm sy' 'blawok..blawok..blawok *penipu*' ahh byk la lg..blh di katakan setiap skrip y Mamat Khalid buat,ada je kesan2 y m'dlm buat kite..

so korg tgk sndiri la entri y Lagenda Budak Felda tu buat..MAJU SUDAH
daaaaaaaaaaaaaaaa

-SyaZiah2105-

22 March 2011

AKU BENCI ROKOK


ekceli ni first time join segmen Ben Ashaari..sblom2 ni b'minat nk join tp xde idea tp segmen minggu ni cm mnarik minat CK aje..jom bca!!!!

R.O.K.O.K!!!!
org y x m'rokok ofkos la xsuke org y isap rokok tp bila tnya perokok tegar pasti lain jwpannye kn2..kehidupan CK pun penuh dikelilingi org y isap rokok..arwah papa,abg2,sepupu lelaki,kwn2 lelaki n sedara2 lelaki y lain..kalo CK tnya knp suke isap rokok??pasti diorg akan jwb nk wat ilang loya mkn nasi..ish2..tu bkn nk wat ilang loya tp nk wat ilang nyawa..hahaha..

buktinye,bila CK duk dkt or asap rokok smpai kt idung jambu CK ni,pasti CK akan rsa sesak nafas..cuma CK t'fikir,org y isap rokok tu xsesak nafas ke??kite y bau aje ni pun rsa cam nk mati bau asap rokok ni lak diorg siap blh wat kuar asap tu ikut idong lg..huhuhu..

skrg ni,kalo CK npk ada org isap rokok kt kedai mkn ke kt mne2,CK akn cr kedai mkn lain ataupun duk jauh2 dr diorg..bila kite sedut asap tu,sama la cam kite isap rokok gak..kesan dia sama cam org isap rokok..ish CK xnk la mati cepat..wat rugi je idup ni kalo mati sbb rokok..hihihi..

P.E.S.A.N.A.N!!!
susah nk nasihat perokok tegar ni coz kite ckp la apa2 pun,diorg tetap akan isap jugak..goment dh buat gmbr y ngeri kt kotak rokok tu tp cam xde efek pun utk perokok ni..huhuhu..cuma y CK nk pesan kalo nk isap rokok tu,isap la tp b'pada2 ler ye..

*ni petua arwah papa CK selalu buat
arwah papa CK pun blh dikategorikan perokok tegar tp apa y dia selalu buat lps isap rokok
1)          dia byk mkn buah2 t'utama buah nenas..katanye buat nenas tu blh tawarkan toksid rokok tu..xtau la ye ke x..
2)         jgn telan asap rokok tu..br la asap rokok tu xsmpai ke paru2 kite..ni pun CK xtau btl ke x..hihihi

kalo blh,xyah la isap rokok..duit korg pun jimat..blh simpan..

P.E.N.D.A.P.A.T!!!!!
CK mmg TAK SUKE org y isap rokok!!!!!!!!!!benci sgt2..npk sgt dia xsyg diri dia sndiri apatah lg nk syg kite..especially lelaki..

-SyaZiah2105-

Dunia Sekarang...

mula2,CK nk mtk maaf mne2 y akan t'rsa..ni pun CK 3,4x fikir nk post ke x entri ni coz CK takut korg akan fkr,mcm la CK ni perfect sgt tp CK bkn saje2 nk buat entri ni bahkan ia cuma utk ingtan diri sndri gak..

citernye cmni..pg td CK p opis MARA coz ada hal kt sna..otw nk blk tu,CK lalu ikut satu kolej ni *uurmm nk mention ke kolej apa??*xyah la kn..hihihi..CK ni naik motor je..smbil naik motor usya2 la org kt tepi2 jln tu..mata CK ni npk la 2org budak ppuan ni tgh b'jln nk p kolej..y sorg tu sopan je pakai baju kurung ungu *agak2 je sbb xperhati mne budak ppuan tu* 

y sorg lg tu blh buat CK geleng kepala..ish2..mesti korg dh tau kn knp CK blh geleng kepala..orgnye cantik..putih.solic je body dia..bak kata org perfect la..b'kebaya merah,tudung ala2 tudung Ariani maybe saiz S kut coz CK npk singkt je tudung tu..hihi..apa y xkena dgn penampilan dia???uurmmm apa y CK npk,kain y dia pakai,t'belah belah blkg..kalo ckit setakt buku lali tu,CK xt'kejut la tp y ni smpai pangkal peha..*agaknye tukang jahit xcukup benang kut nk jahit kt blkg tu..hahaha*..npk la pehanye y putih gebu tu..huhuhu..pastu time tu,ada pakcik2 MPKB sdgr potong pokok bunga tgh2 jln,CK smpat gak la jeling kt pakcik2 tu,diorg pun geleng kepala..ish3x..

CK bkn nk fikir -ve psal bdk ppuan tu tp bygkan la,dia nk p belajar bkn nk p mkn kt kenduri kawen..pastu kt kolej berapa rmai budak lelaki y akn tgk peha dia tu..lect kt sna xmrh ke student pakai pakaian cmtu ek..msa CK study dulu *politeknik je* selalu ada sportcheck pakaian..xleh nk pakai2 y mjolok mata ni,terus kena saman..maybe kalo negeri lain,ok je pakai cmtu CK pun xnk komen tp ni kt Kelantan..*geleng kepala lg*..huhuhu T_T

adoiii..apa nk jd dgn dunia skrg..CK ni pun bknnye sempurna sgt,ada byk kekurangan..bkn CK xpernah pakai seluar,selalu pakai cuma kalo y kain b'belah2 ni,CK mmg xsuke *bkn pe coz nk naik motor susah kalo kain t'belah..hihihi*..cuma nk pesan kalo b'pakaian tu agak2 la kn..agak pjg entri kali ni kn..hope korg xjemu m'bacanye..hihihi..
daaaaaaaaa!!!!!!!


xsalahkan kalo kite saling ingt-m'ingati..=)
-SyaZiah2105-

18 March 2011

Senyum Ku Sampai Ke Telinga

dh lma CK xupdate blog ni kn..bkn pe,ck xde idea la nk wat entri apa..mlm ni rsa rajin lak nk update sbb CK sgt2 gmbira hr ni..tgk tajuk pun dh tau kn..hihihi..
apa y CK gmbira??hr ni CK rsa CK dh KURUS..hihihi..ish t'senyum lg CK ni..=)
pg ni CK p TESCO,nk cr brg ckit..CK p awl la ckit sbb mls nk b'sesak bila nk byr nanti..kalo p awl,org pun xrmai lg..bila aje smpai pintu masuk TESCO,CK npk alat penimbang berat..ala y kaler ijau tu,y digital punya..satu super market mesti ada dlm 3,4 bijik y cmtu..y paten lain pun ada gak tp CK suke guna y kaler ijau tu sbb org pesan,kalo n k timbang guna la penimbang y sma br la kite tau p'bezaan..hihihi..

gmbr hiasan saje..=)
lps tu,CK pun apa lg,seluk la beg cr duit 20sen sekeping..alat tu kn cuma caj 20sen je..seluk punya seluk,xde lak 20sen sekeping,t'paksa la mtk ngn my sis..nasib baik dia ada..

gmbr hiasan
lupa nk ambik gmbr alat tu..
ok,ni msanye..CK pun naik ats penimbang tu,pastu masuk kn duit 20sen sblh kanan alat penimbang tu..msa tu CK dh nebes dh,maklum la,seminggu ni mkn byk..hihihi..alat tu mula2 xkosisten..alamak knp lak ni,ish alat ni wat CK b'debar aje..or alat ni rosak *ayat sedap hati*..CK duk diam..OH YEAHHH!!!!!suke2 sgt sbb alat tu tunjuk angka y mnunjukkn berat CK dh TURUN..hahaha.ni y buat smgt semakin naik utk KURUS..time 2 rsa cm nk m'lompat2 aje dlm TESCO tp CK tetap kontrol ayu..ye la,tmbah2 lak,msa tu pakai bju kurung..kihkihkih..


nk tau rahsianye??hihihi
RAHSIA CK blh turun berat??uurmmm sbnrnye CK xamalkn apa2 petua..cuma stail mkn CK xsma cm org lain kut..dh berapa bln CK skip time bekpes..btl,org ckp xelok skip bekpes sbb nti kna gastrik lak.setakat ni,alhamdulillah lg,hope xmemudaratkn la..kekdg time lps sgt,mkn bekpes gak..cuma,kalo CK bekpes,CK xmkn dh time lunch..kalo nk mkn pun,ptg ckit utk dinner skali..pstu kalo CK xbekpes,time lunch CK mkn la..cuma mkn utk mlm,CK dh lama amalkn mkn ptg..tu pun kalo rsa lpr..kekdg mkn time lunch masih knyg smpai mlm..hihi..


ckit aje lg CK nk smpai berat bdn ideal..CK kna b'usaha keras ckit..perlu lbh b'disiplin..berat CK bkn la t'golong dlm golongan OBESITI tp cuma t'golong,dlm golongan T'LEBIH BERAT..INSYAALLAH,xlama lg CK dpt la capai berat bdn ideal..hihihi...
daaaaaaaaaaaaa!!!!!!!


-SyaZiah2105-

12 March 2011

Ada Pengemis Mampu Raih RM30K Sebulan???

!!!WOWWW!!!

t'lopong mulut CK dgr tajuk berita kt TV3 td..pengemis blh dptkn RM30K sbln??ish..ish..ish..kalo cmtu,CK pun nk jd pengemis gak la..msti blh wat apartment BANGLO ala2 banglo Dato' Yusuf Haslam kn..hahahaha..

xsangka kn..tp y sadisnye lg,pengemis tu bkn rakyat tempatan semuanye warga China..wah!!!kaya la mcm tu..menurut berita tu lg,semasa pengemis2 tu ditangkap,dlm beg diorg ada wang dlm jumlah y sgt2 besar,iaitu antara RM2-3K..WOWWWW!!!tu maybe dlm msa sehr diorg mengemis..

ada y m'yamar sakit la,pekak la (sbb xnk b'soal jwb), buat la, cacat la,ish mcm2 lg la..patut ke diorg buat cmtu..bila kna tangkap,goment akan atr mereka blk negara tp b'brpa bln lps tu,diorg akn dtg blk..huhuhu..

sape y sepatunye risau??
cuba korg bygkan,satu hr nanti pengemis pun lbh mju dr kite..cthnye cmni,ada pengemis mtk duit ngn kite,pastu kite ckp la xde duit kecik kan,pastu kite ckp kite ada kad kredit je..tetiba diorg blh wat kuar mesin kad kredit..hahahaha..CK pasti korg mesti t'kejut beruk..kahkahkah...

gmbr ilusi shj..hihihi
mmg la rakyat Mesia ni t'lalu pemurah dan cepat kesian,CK pun blh tahan pemurah jugak la..*hahaha..perasan lak*..ada la jugak CK sedekah tp biasanye CK dh tau cmner idup dia,tu y CK sedekah tu..uurmmm,kalo nk b'sedekah pun xyah la bg byk2..singgit pun cukup la,xpun bg je 30 posen je..hahaha..kalo btl2 nk derma,apa kata bg je kt masjid..lg berkat kn..hihihi..

bkn CK nk halang korang dr b'derma tp kalo blh,korang pikir la msk2 la ye..renung2kn dan slmat b'amal..daaaaaaaaaa!!!!

-SyaZiah2105-

Tsunami Di Jepun

pg2 lg CK dh bca blog2 y ada kisah2 m'genai Tsunami kt Jepun takut2 ada citer y lain dr berita.CK xleh nk p cr surat khabar lg sbb ujan kt sini dop berenti2 lg..huhuhu..setakat CK bca kt blog2 lain,citernye semua masih sama..dan CK lak xtau nk komen apa sal kejadian ni..tp syukur,semua rakyat Mesia kt sana selamat..

ia seolah2 m'ulangi apa y pernah t'jadi di Indonesia suatu ketika dulu..masih segar lg ingtan Tsunami 26 Disember 2004 y t'jadi di Idonesia kn..byk y t'korban blom masuk kerugian harta benda lg..

CK ada 1 gmbr utk dikongsi b'sma korg m'genai Tsunami smlm..sungguh menakjubkan kuasa ALLAH buat semua ni...y b'ada di laut blh naik ke darat dgn kuasa-NYA..


gmbr ni dipetik dlm paper Berita Harian..
so,apa pendapat korang ttg gmbr ni??

-Syaziah2105-

10 March 2011

Ke Manakah Ibunye...

KESIAN..itu la ayat y kuar dr mulut CK bila bgn pg td n bukak tingkap bilik..ada 2 ekor ank kucing y ditinggalkan ibunye..mmg CK dh dgr suara ank kucing tu duk miow..miow sblom CK tido smlm..ingtkn ibu dia xnk bg susu..CK biar je la..tp dlm kul2 pg lbh2,CK dgr suara ank kucing tu makin dkt ngn bilik CK..adoiiii knp lak ngn ank kucing ni..nk turun tgk,rsa mls lak tp dlm hati tu tetap ada rsa simpati..bkn CK xnk turun tgk,mata ni ngantuk sgt2..lps tu,ank kucing tu senyap..CK pk,ohhh dia dh jumpe ibu dia la tu..semua anggapkan CK hancur b'kecai sbb kul5 pg lbh2 dia bunyik lg..huhuhu..CK biarkan lg,xlrat nk bgn walaupun CK mmg rsa t'ganggu sgt ngn bunyik suara ank kucing tu..bunyik tu b'larutan smpai la CK bgn utk slt subuh..msa turun nk p atr mami keje,CK tgk la ank kucing tu..ala kesiannye..smpai ati ibu dia tinggalkan ank cmtu..huhuhu..ada 2 ekor ank kucing tu,1 hitam + puteh N sekor lg kaler oren + puteh..comel sgt,bulu dia pun lebat gak..mak dia xde la comey tp xtau la kut2 bapak dia tu jenis kucing y kacukan..tp y paling kesian lg,y kaler oren tu,dia sakit mata la..penuh taik mata smpai xleh nk celik..dia la y kuat sgt bunyik smlm..y itam tu xde la kuar suara,bisu agaknye..hihihi..CK nk bela tp takut xt'jaga lgpun xde sangkar..kalo nk bela jugak,kena beli sngkar la..huhuhu..tgk la dulu cmner..ingt nk ambik y oren tu,nk cuci mata dia,pasni kalo dia nk p mne2 pun blh la kn..huhuhu..jom tgk gmbr ank kucing y CK mksudkan..daaaaaaaaaa!!!!

y ni pun comel gak..
y ni comey tp kesian mata dia..
di manakah ibunye..

-SyaZiah2105-

07 March 2011

WHITE HOUSE

entri ni ekceli m'gmbrkn apa y CK rsa skrg ni..rsa cam nk p minum kt situ la..huhuhu..white house??ada pe ngn WH??cam glemer je nama tu kn..uurmmm kalo korg nk tau itulah kedai kopi y dh lama b'tapak kt KB ni..tp CK br je sekali p minum kt ctu..ngn sape??hahaha..RAHSIA..kedai dia ni t'letak dpn Masjid Besar Muhammadi..bangunan tu pun bangunan y lama sgt..maybe sblom CK lahir lg mmg dh ada bangunan tu..

ni la Kedai Kopi White House
apa y spesel??dh namanye kedai kopi ofkos la speselnye t'letak kt kopi dia..CK y br try sekali pun dh rsa best sgt..perghhh!!!!mmg xtau nk ckp pe msa air kopi tu masuk mulut..hahahah..xpernah lg CK minum kopi y sesedap tu..dia pun jual kopi gak..harga RM15.00/kilo..pemiliknye org cina tp jgn risau,mmg dijamin HALAL ok..lgpun p'kerja2 dia semua melayu..selain kopi,menu dia y lain mcm biasa la, roti kawen,telur masak separuh & nasi dagang..pastu ada la 2,3 jenis lg menu sampingan..waktu operasi lak hr Sabtu - Khamis..jam 8.00am-1.00pm pastu bukak semula kul 9.00pm-1.00am..

ni la menu wajib..

CK suke tgk dia punya butter..kiut sgt pastu kaya dia mmg best ar..dgr kata,kaya tu by handmade..sape2 y blom try tu,blh la p minum kt sana ye..
daaaaaaaaaaaaaaaa...

-SyaZiah2105-

06 March 2011

Bila 'dia' Kembali (Part III)

second day..SABTU..

utk hr ni,kami kuar pg sbb mlm tu leya dh nk blk KL..CK,leya n ekin je kuar hr tu..mula2,tempat y kami tuju ialah kedai NASI KAK WOK utk bekpes..kalo nk tau,ni pun xtvt wajib y kami buat bila leya blk KB..mmg best ar nasi ni..nyuummm..

nasi kak wok + teh o ben..menu wajib..
leya + ekin dgn nasi kak wok masing2..
okay..lps m'jamu perut ngn nasi kak wok ni,kami paln nk p umah che ros..nk tgk baby dia..call xdpt,msg pun xrply..so kitorg bedal redah je ..tawakal je la dia ada ke x..hahahaha..sememangye dia mmg xde kt kat umah..adik dia ckp,dia p Besut..katanye ank che ros tu kuat nangis..xtau la knp..uurmmm..masuk blk lam kete,discuss nk p mne lak..oh yeahhh!!kami b'gerak ke KBMALL..jln2 cuci mata sbb duit dh abis..hahaha.. meh tgk2 gmbr kitorg..

tgk tp xnk beli..hahaha.
ruang lega KBMALL..
mkn eskrem lg..eskrem mcD..
CK ngn EKIN sma eskrem..
cam biasa..trade mark kami..
jln punya jln,jumpe benda ni..
bkn pose semata2 k..kami mmg try..
RM1=3 minit
RM5=15 minit
RM10=30 minit
leya kata,bontot dia kena sudut time ni..hahaha..
urut utk 3minit je ok..hihihi..
setakat ni je la xtvt kami utk hr2 t'akhir leya ada kt KB..penat tp hepi bila kuar ngn kwn2 y fhm jiwa kite..hahaha..dah la,CK pun dh xde idea dh ni..kihkihkih..see u next entri k..
daaaaaaaaaaaaa...


-SyaZiah2105-

Bila 'dia' Kembali (Part II)

second nite..jumaat mlm sbtu..

ekceli time nk kuar mlm tu,CK br je smpai kb..mmg time tu penat sgt..ye la,CK blk kg sbb ada wat Maulud ckit umah kt kg..tp oleh krn leya CK tetap wat2 xpenat..lgpun bknnye selalu dia kelik KB ni..so time dia kelik ni la nk abiskn msa ngn dia..tp ekin xikut mlm tu.kalo ikutkn ati xnk kelik umah..hahahaha..

sblom p jln2,jom kite mkn dulu..
kami b'3 (CK,leya n Dollah *adik leya*) p mkn kt jln p'keliling sbb Dollah nk mkn Tom yum..uurrmmm..best gak la Tomyum kt ctu..

mkn eskrem siam..
w/pun perut dh kenyang tp still gak nk mkn eskrem ni..eskrem ni namanye eskrem siam..korg pernah mkn x??CK pun ni first time mkn..hahaha..eskrem ni ada pulut n kacang..pastu eskrem dia lak perisa santan..best2..konon2nye hidangn pencuci mulut la..eskrem ni Dollah y lanje..TQ Dollah..

ni mmg trade mark kami..
tiap kali kuar mkn atau p mne2,mesti kami akn m'gayakn pose ni..hahahaha..pose y wajib kami buat..xcaya??try tgk gmbr2 kami KAT SINI + JUGA DI SINI..

lps mkn2 kitorg b'gerak ke up town Parit Dalam kt KB..jln2 perabih duit..hahaha..hr tu CK ada jnji ngn leya nk belikn baju..so mlm tu br leh tunaikn janji..xpe la,bkn selalu pun..jln n jln lg..pusing n pusing lg kt ctu..last2 smpai kt org jual make up..kak ni nama kakak tu..CK mmg selalu p beli pat dia je..xkira la,mascara ke,eye liner ke, lip gloss pun beli ctu gak..tu y dh baik sgt ngn kak ni tu..tp y best part,kitorg beli cincin y sama..
jom tgk..

sama kn cicncin kami..
tgn y agak 'mlm' tu,CK punya..

sengaja pilih y sama..tu pun puas cr2 kt kotak tu..
last2 jumpe gak..
tu brg last y kami beli..dh penat pusing2,time utk balik..tu pun sbb uptown dh nk tutup plus,kami mmg dh penat..Dollah y ikut kami pun penat sama m'lyn kerenah kami..hahahaha..cmni la kami Lah..ko pun tau kn cmner perangai kakak kamu y sorg tu..hahahaha..


ikuti smbungannye PART III..
daaaaaaaaaaaaaaaaa....


-SyaZiah2105-

Bila 'dia' Kembali (Part I)

First nite..kamis mlm jumaat..

mlm itu la p'mulaan xtvt 'liar' kitorg hahaha..
'dia' a.k.a leya smpai pg kamis..tp xleh nk kuar sbb hr tu CK masih keje..
mlm tu CK terima call dr leya..ckp dia ngn ekin p mkn nsi kuning kt medan selera KB..
huhuhuhu..so jeles okay..kalo CK xde keje mlm tu sah2,CK ikut gak..
tp y xsangka diorg snggup p ambik CK kt umah sdra..
umah sdra CK kt Wkf Che Yeh..
hahahaha..diorg dtg ambik..
so kitorg pun p la round2 kt uptown Wkf Che Yeh tu..
uurmmm xla rmai sgt org..
tp y xbestnye,mesti ada gak y nk beli kalo dh p ctu..huhuhu
smpat gak la CK smbar 1 purse..
harga???hahaha..paling murah..RM10..
sesuai la nk buh duit CK y bkn byk b'kepul2 pun..
dkt kul10 kitorg blk sbb masing2 mmg dh sedia penat sgt..
gmbr pun smpat snap 2,3 kping je..
tgk je la ye...
daaaaaaaaaaaaaa...

time ni tgk org jual mop..kusyuk molek tgk,
supo nok beli doh..hahaha..
gelagat leya..
dah2..jom blk..dh lwt ni..hihihi..=)
lam kete ekin..asyik gmbr korg je kn..huhuhu..
ikuti smbungan PART II...


-SyaZiah2105-